Behramkale ve Assos’a yolculuk vakti geldi!

Baharın gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyanıp yollara dökülmeye başladık. Artık Nisan ayı ile birlikte geziler ve gezginler daha bir hareketlenecek. Biz de Gezgin Bebek olarak Istanbul, Ankara ve İzmir gibi 3 büyük şehre de konum olarak yakin olan bir tatil yöresinden bahsetmek istiyoruz.

İsterseniz kısa bir hafta sonu gezisi, dilerseniz yıllık izinlerinizi gönül rahatlığıyla harcayabileceğiniz 4-5 günlük bir Ayvalık ve Assos tatili, kışın miskinliğini üstünüzden atmanıza yardım edecektir.

Çeşit çeşit otların sebzelerin bolca bulunduğu Ayvalık ve Assos’u Nisan’da ziyaret etmek hem bol gezmeli hem de bol yemeli bir tatil için de ideal. Üstelik bu mevsimde henüz tatil sezonu başlamadığından istediğiniz restoranda istediğiniz masada çok daha makul fiyatlarla balık mezeleri de bulabilirsiniz.

Gezgin Aile ve Bebeklere Notlar….

  • Assos limanındaki bir zamanların balık deposu olan taş otellerin her biri birbirinden güzel ve otantik. Otellerde klima olması nedeniyle geceleri serin olsa bile ısınmada da sorun yaşamazsınız.  Denize sıfır konumdaki tesislerin hepsinin önünde güneşlenebileceğiniz tahta iskeleler bulunuyor. Güneşin altında kedi gibi gerinebilirsiniz.
  • Konaklamak için Assos Liman yerine eski bir köy olan Behramkale’de konaklamak isterseniz, burada da bir kaç butik otel bulunuyor. Arnavut kaldırımlı sokakların, taş evlerin bulunduğu Behramkale yeni yürümeye başlamış çocuklar için biraz yorucu bir yürüyüş parkuru olacaktır. Bu yüzden yanınızda puset bulundurmanızı tavsiye ederiz.  Bebeğiniz küçük ise en rahatı onu kanguru ile taşımanız.
  • Behramkale’ye gidip Assos Antik kentini gezmeyi planlıyorsanız, Akropol’un en tepesindeki Athena Tapınağı’ndan günbatımını izleyin.  Bu muhteşem manzara karşısında yaşadığınızı anlayacaksınız. Ayıca Behramkale’de yaprak sarma, otlu gözleme, şevketi bostan ve pastırmalı kuru fasulyenin tadına bir bakın.
  • Assos sahilindeki balık restoranlarında, sezon dışı zamanlarda  mezeler bazen bir kaç gün öncesinden kalmış olabiliyor şimdiden kısa bir uyarı vermemizde fayda var.

Veeee  not: Gezgin Bebek artık Assos’ta da sizlere buluşuyor.  Her türlu eşya ihtiyacınız için http://www.gezginbebek.comadresine önceden uğramanızı tavsiye ederiz.

Yorum bırakın

Yorum bırakın